pdf rAPORu İNCELE

Bir Bakışta 2023

ÜNLÜ & Co 28 yıldır sermaye piyasalarına katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

ÜNLÜ & Co’YA EMEA FİNANCE’TEN 3 ÖDÜL

ÜNLÜ & Co, 2023 başarılarıyla liderlik yolunda ilerlediğini tescilledi

ÜNLÜ & Co, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden EMEA Finance tarafından Londra’da düzenlenen Achievement Awards 2022’de, üç farklı ödülün sahibi olmuştur. Şirket, Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Birleşme ve Satın Alma Şirketi ödülünü kazanırken, danışmanlığını gerçekleştirdiği DeFacto-EBRD işlemi de Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Birleşme ve Satın Alma İşlemi ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca ÜNLÜ & Co liderliğinde gerçekleşen Hitit Bilgisayar Hizmetleri’nin halka arzı da Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Halka Arzı ödülünü kazanmıştır.

ÜNLÜ & Co’YA 4 ÖNEMLİ ÖDÜL

ÜNLÜ & Co, Europe Banking Awards'a kurumsal sosyal sorumlulukla damga vurdu

ÜNLÜ & Co, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden EMEA Finance tarafından düzenlenen Europe Banking Awards 2022’den 4 önemli ödülle dönmüştür. Şirket, Avrupa’da Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülünü alırken, Best Investment Bank, Best M&A House ve Best Debt House kategorilerinde de ödül sahibi olmuştur.

ÜNLÜ & Co, PAZAR LİDERİ SEÇİLDİ

ÜNLÜ & Co’ya Euromoney’den büyük onur

ÜNLÜ & Co, küresel sermaye piyasalarının öncü yayınlarından Euromoney Dergisi’nin “Market Leaders/ Pazar Liderleri” sıralamasında Yatırım Bankacılığı kategorisinde “Türkiye Pazar Lideri” ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde ise “Dikkate Değer” notuyla sıralamada yer almıştır.

ÜNLÜ & Co, KREDİ NOTUNU ‘AA+’ OLARAK KORUDU

ÜNLÜ & Co, sürdürülebilir gelişimine devam ediyor

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia, ÜNLÜ & Co’nun uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu, çok yüksek kredi kalitesi anlamına gelen “AA+” olarak koruduğunu belirtmiştir.

JCR Eurasia tarafından yapılan açıklamada ÜNLÜ & Co’nun kredi notunu korumasının nedenleri arasında, “2022 mali yılında görülen ve 2023 finansal sonuçlarında da devam etmesi beklenen gelir ve kâr yaratma kapasitesinde kayda değer iyileşme, iyi konumlanmış Grup şirketleri aracılığıyla tutarlı ve yinelenen gelir akışı, 2022 mali yılında hızlı büyüyen toplam varlıklar içinde oransal olarak azalan özkaynak seviyesine rağmen içsel özkaynak yaratma kapasitesiyle desteklenen tatmin edici özkaynak tabanı, yüksek kaliteli aktif büyümesiyle desteklenen sağlam likidite metrikleri, tahvil ihraçlarıyla çeşitlendirilmiş fonlama yapısının finansal esneklik sağlaması, saygın ortaklık yapısı, yurt içi ve yurt dışı yerleşik bireysel ve kurumsal müşteriler ile köklü ilişkiler ve kurumsal yönetime yüksek uyum” maddeleri sıralanmıştır.

KORSİNİ’NİN MCC’YE SATIŞI TAMAMLANDI

ÜNLÜ & Co, birleşme ve devralma pazarında önemli işlere imza atmaya devam ediyor

Actera Group yatırımı olan Korozo Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. iştiraklerinden, IML (kalıp içi etiketleme) alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden Korsini Saf Ambalaj San. ve Tic. A.Ş.’nin %100 hissesinin ABD merkezli Multi-Color Corporation iştiraki MCC Verstraete N.V.’ye satışı tamamlanmıştır. ÜNLÜ & Co, bu işlemde satıcı taraf finansal danışmanlığını üstlenmiştir.

GAT FOODS IBBL’İN TUNAY GIDA’YI SATIN ALIMI TAMAMLANDI

ÜNLÜ & Co, bir önemli satışta daha danışmanlık üstlendi

ÜNLÜ & Co’nun alıcı taraf finansal danışmanlığını üstlendiği işlemde, organik meyve suyu konsantresi ve meyve püresi üretim sektörünün önemli oyuncularından Tunay Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin çoğunluk hisselerinin, aynı sektörde dünya çapında faaliyet gösteren Gat Foods-International Beer Breweries Ltd tarafından satın alınma işlemi tamamlandı.

ebebek HALKA ARZINA REKOR İLGİ

ebebek halka arzı ÜNLÜ Menkul Değerler liderliğinde tamamlandı

ÜNLÜ Menkul Değerler (ÜNLÜ & Co) liderliğinde 29, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde talep toplayan, Türkiye’de 64 ilde 220 mağazası ve bebek.com web sitesiyle hizmet veren ebebek, halka arzını başarıyla tamamlamış ve yatırımcılardan rekor ilgi görmüştür.

46,50 TL fiyattan talep toplayan ebebek halka arzına 3,9 milyonu aşkın yatırımcıdan, tahsisat tutarının 7,7 katı talep gelirken, arz büyüklüğü 1.860 milyon TL’ye ulaşmıştır. Halka arz sonuçlarına göre payların %48’ini bireysel yatırımcılar, %25’ini ise yurt içi kurumsal yatırımcılar, %2’sini şirket çalışanları ve %25’ini yurt dışı kurumsal yatırımcılar almıştır.

CARREFOURSA KİRA SERTİFİKASI İHRACINA YOĞUN İLGİ

ÜNLÜ Menkul Değerler fark yaratmaya devam ediyor

ÜNLÜ Menkul Değerler aracılığıyla gerçekleştirilen, Kalkınma Yatırım Varlık Kiralama A.Ş’nin ihraççı ve CarrefourSA Sabancı Ticaret Merkezi’nin fon kullanıcısı olduğu kira sertifikalarının satışı tamamlanmıştır. 100 milyon TL olarak çıkılan ihraca gelen yoğun ilgi üzerine, ihraç limiti olan 250 milyon TL’lik satış gerçekleştirilmiştir.

FINTECH GİRİŞİMİ Piapiri’YE ALTIN PUSULA ÖDÜLÜ

Piapiri’ye 1’inci yaşında büyük onur

ÜNLÜ & Co tarafından geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata geçirilen fintech girişimi Piapiri, birinci yaşını Altın Pusula ödülüyle taçlandırmıştır. Piapiri, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından 21’incisi düzenlenen ve Türkiye’de halkla ilişkiler sektörünün ilk ve tek ödül programı olan Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’nde, Finansal Hizmetler ve Yatırımcı İlişkileri kategorisinde ödüle layık görülmüştür.

Piapiri KAMPANYALARI

Hepsiburada İş Birliği

2023’ün ilk yarısında Hepsiburada ile imzalanan anlaşma kapsamında, Piapiri uygulamasını indirip yatırım hesabı açan ilk 1.000 kişiye Hepsiburada’nın internet sayfası ve mobil uygulaması üzerinden yapacağı alışverişlerde kullanabileceği 200 TL’lik çek hediye edilmesine yönelik iş birliği sağlanmıştır.

Galatasaray S.K İş Birliği

2023’ün ikinci yarısında borsa yatırımcısı ve sporseverlerin ortak motivasyonlarından yola çıkarak tasarlanan “Borsada Taktik Belli Piapiri!” kampanyası kapsamında, stat etkinlikleri düzenlenmiş, maç sırasında marka ve ürünü tanıtıcı iletişim çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Kampanya devamında, Piapiri mobil uygulaması üzerinden yatırım hesabı açan ilk 1.905 kişiye GS Store’da kullanabileceği 500 TL’lik dijital kod hediye edilmesine yönelik iş birliği sağlanmıştır.

ÜNLÜ & Co KADIN TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLERİ AKADEMİSİ

Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi hayata geçti

ÜNLÜ & Co'nun, teknoloji ve yazılım alanlarındaki kadın girişimci ekosistemini destekleme ve büyütme amacıyla Türkiye Girişimcilik Vakfı (GiRVAK) iş birliğiyle hayata geçirdiği Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi, 2023 yılında eğitim programına başlamıştır. ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi Programı toplam 13 aylık bir eğitimi kapsamaktadır. Toplam 81 takım ve 324 kişi programa başvuruda bulunmuş: Türkiye genelinde seçilen 15 takım eğitime başlama hakkı kazanmıştır. Programa başvuran projeler arasında; yapay zeka, biyoplastik üretim teknolojisi, sağlık ve temiz enerji teknolojilerinin yanı sıra eğitim ile sürdürülebilirlik alanlarında iş fikirleri de yer almaktadır.