AK GIDA

Yıldız Holding şirketi Ak Gıda'nın hisseleri Fransız gıda devi Lactalis Group tarafından alındı!

Danışmanlığını ÜNLÜ & Co'nun yaptığı işlemle, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Ak Gıda'nın çoğunluk hisseleri halihazırda dünyanın en büyük gıda şirketlerinden olan Lactalis Group'a geçti.

Türkiye'nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en büyük gıda şirketleri arasında yer alan Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş.'nin çoğunluk hisselerinin Fransa'nın gıda devlerinden Lactalis Group'a satıldığı işlemde Ak Gıda'nın danışmanı olarak yer aldı.

Yıldız Holding iştirakleri arasında yer alan Ak Gıda, 1996 yılındaki kuruluşunun ardından 1998 yılında Türkiye ve komşu coğrafyaların en büyük süt işleme tesisi olma özelliğini taşıyan Pamukova tesislerine taşındı. Kurulduğu dönemde UHT süt, yoğurt, beyaz peynir ve kaşar peyniri üretimi gerçekleştiren Ak Gıda halihazırda Türkiye'nin 5 farklı bölgesindeki 5 üretim tesisinde üretilen 339 ürününü 23 farklı marka altında müşterilerine sunuyor. İstanbul Sanayi Odası'nın 2014 verilerine göre Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 33. sırada yer alan Ak Gıda 1 milyar 837 milyon TL ciroya sahip.

Ak Gıda'nın çoğunluk hissesini satın alan Lactalis Group, 1933 yılında Fransa'da kuruldu. 56 ülkede 54 binin üzerinde çalışanıyla faaliyet gösteren grubun 200 fabrikası bulunuyor. Président, Galibani ve Parmalat gibi dünyaca ünlü markaları elinde bulunduran Lactalis Group halihazırda Avrupa'nın en büyük süt toplayıcısı ve dünyanın en büyük 15. gıda şirketi olarak biliniyor.

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut L. Ünlü, hisse satışı işlemiyle ilgili şu görüşü paylaşıyor: "Ak Gıda, müşterimiz Yıldız Holding'in en büyük iştirakleri arasında yer alıyor. Ülker, İçim gibi bilinen markaların üreticisi olan şirket, üretim kapasitesi ve hızlı büyümesiyle uzun süredir yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyordu. Dış pazarlara büyüme hedefi olan müşterimizi Avrupa'nın en büyük gıda şirketlerinden biriyle bir araya getirerek oldukça önemli bir işleme imza attık."

Bir hata oluştu, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz! Form iletilmiştir, teşekkürler.